BIO Fasoli Gino Valpolicella
OverzichtCorvina, Rondinella
Een wat steviger stijl, deze Valpolicella van Fasoli Gino. De reden hiervoor ligt in het drogen van een gedeelte van de gebruikte druiven gedurende 15-20 dagen. Dit gaat langzaam al naar een "Ripasso” toe.
Lekker wat jammie rood fruit met wat kruidigheid en witte peper. Soepel, volle body toch en met verfrissende zuren. Heeft zelfs wat tannines om het geheel net even die kick te geven. Prima voor bij een bordje Coppa di Parma, wat prosciutto en rauwe steak tartaar met wat geschaafde zomertruffel.
Fasoli Gino
Een pionier op biologisch gebied uit de regio Veneto, met klassieke wijnen en een rijke historie. De familie Fasoli is al vele generaties eigenaar en sinds 1984 werkt men biologisch. En ze houden het daar heel simpel: Ze produceren alleen wijnen die ze graag drinken. Dat betekent dat Amadio en Natalino Fasoli weigeren om chemische producten te gebruiken Ze tonen hun diepe toewijding aan de bescherming van hun terroir en de gezondheid van de mensen die er wonen en werken.
De biodynamische methode die door het bedrijf wordt gebruikt, heeft tot doel de vitaliteit van de planten te vergroten door de oude kennis van de boeren te herstellen, die in harmonie met de ritmes van de natuur werkten. Hun biodynamie richt zich op het herstellen van het evenwicht dat verloren is gegaan bij intensieve teelt. Kwaliteit moet prevaleren boven kwantiteit.
Men streeft dan ook voortdurend naar het beste en ontwikkelen en implementeren productietechnieken die zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Het portfolio bestaat uit klassieke wijnen uit de Veneto. Valpolicella, Ripasso, Amarone samen met Soave en Prosecco. Alles Biologisch en van hoge kwaliteit.