Fratelli Vogadori Valpolicella Raffaello Rosso Veronese
OverzichtCorvina, Rondinella, Corvinone, Molinara, Oseleta, Negrara
Het leuke van wijnmakers met eigen productie, zoals de Fratelli Vogadori, is het feit dat ze experimenteren met hun eigen productie. Deze Raffaello is zo'n voorbeeld daarvan, ontstaan als ode aan de vader van de gebroeders Vogadori die (verrassend genoeg) Raffael heette.
De gebroeders gebruiken hier een blend die vergelijkbaar is met die van de Amarone, hoewel ze een lokale druif toevoegen. Het productieproces verloopt vergelijkbaar met die van de Amarone, maar bij de houtrijping kiezen de broers voor iets bijzonders.
In plaats van maanden/jarenlange houtrijping op eikenhouten vaten, laten ze de Raffaelo relatief kort rijpen op kersenhouten vaten. Dit resulteert in een relatief lichte wijn, met een hele geconcentreerde smaak. Van kersen uiteraard, maar ook van ander gedroogd fruit en chocolade. Echt een kunstwerkje, deze wijn.
Wijn & Spijs
Dit is een wijn die je prima als digestief kan drinken na de maaltijd, zonder er iets bij te eten. Wil je er toch bij eten, houd er dan rekening mee dat het een complexe wijn is, die past bij bijvoorbeeld wild, kruidige stoofpotten of harde kaas (Parmezaanse of Gouda).